Laman Web Rasmi
Kementerian Sumber Manusia


YDP-2019

Ucapan Yang Dipertua

Salam Sejahtera,

Sebagai pembuka kata, saya ingin mengucapkan rasa syukur kerana tahun 2019 telah berjaya diharungi dengan penuh iltizam dan jayanya. Saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan syabas kepada semua Pengerusi, Pendaftar dan warga kerja Mahkamah Perusahaan Malaysia (MPM) di atas kesungguhan dan komitmen tinggi yang telah diberikan bagi menjayakan Pelan Transformasi MPM. Hasil daripada semangat berpasukan yang tinggi di MPM telah berjaya melakar pencapaian yang amat bermakna buat MPM secara khusus dan buat Kementerian Sumber Manusia secara amnya.

Kedatangan dekad baru tahun 2020 sudah tentunya akan memberi cabaran baru kepada MPM terutamanya dengan kelulusan pindaan Akta Perhubungan Perusahaan 1967 oleh Parlimen baru-baru ini. Saya yakin dengan mengamalkan budaya kerja yang berprestasi tinggi dalam menyempurnakan amanah yang dipertanggungjawabkan serta berintegriti tinggi, pastinya visi MPM untuk menjadi sebuah badan yang bertanggungjawab menyelesaikan pertikaian di antara majikan dan pekerja yang unggul dalam mewujudkan suasana perhubungan perusahaan yang harmoni akan terus tercapai.

Semoga kedatangan tahun baru 2020 akan disambut dengan penuh semangat jitu dan positif oleh semua warga MPM dan pemegang taruh berkaitan sebagai persediaan untuk bersama-sama menjayakan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030.

 

Eddie Yeo Soon Chye
Yang Dipertua
Mahkamah Perusahaan Malaysia

3 Januari 2020.

Kaunter Pengunjung

Hari Ini 726
Semalam 1022
Minggu Ini 4484
Bulan Ini 5175
Keseluruhan 994044

Kami mempunyai 20 tetamu dan tiada ahli di atas talian

Multimedia

Kementerian Sumber Manusia JobsMalaysia Multimedia Super Corridor Multimedia Development Corporation Portal Rasmi Kerajaan Malaysia Portal Rasmi HRMIS - Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia Portal Rasmi MAMPU - Unit Permodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia Portal Rasmi Mahkamah Persekutuan Malaysia Portal Rasmi Jabatan Peguam Negara